Utmärkelser på årsmötet

Publicerad 2022-05-04 10:31
Bild alla pristagare
Här kommer alla pristagare och stipendiater från årsmötet.

Fischerströms Bragdmedalj- Daniel Gustafsson

Daniel Gustafsson har satt Sundbybergs IK på karta som en HBTQIA vänlig förening. Daniel har aktivt verkat för att lyfta fram värdegrunden inom föreningen och sektionen på ett fördömligt sätt! Genom medial uppmärksamhet har han och sina kamrater talat öppenhjärtat vikten av visa tydlighet om att alla får, och kan idrotta oavsett läggning. Genom sina prestationer tillsammans med sina kamrater i Euro Games i Köpenhamn i somras tagit tre av tre möjliga medaljer. Euro Games är Europas största HBTQIA tävling som arrangeras varje år i någon stad i Europa där deltagare även utanför Europa är välkomna att deltaga. Daniels medaljer i Euro Games: Guld i singel Guld i dubbel tillsammans med Per Carlsson Brons i lag tillsammans med Per Carlsson, Peter Jönsson och Anders Rehnberg.


Ledarstipendium- Gustavo & Roxana Layrisse

Gustavo Layrisse & Roxana Layrisse till detta pris för sitt otroliga engagemang för Sundbybergs IK:s ungdomssektion. I över 8 år tillsammans har de jobbat aktivt med utbildat framtidens ungdomar för att kratta vägen för nya framgångar. Gustavo har under sina år gått på samtliga utbildningar inom Svenska Bowlingförbundets tränarutbildningar som håller mycket hög klass! Roxana har alltid funnits där bakom ungdomarna för att bistå med informationen om sektionen, upptagit närvaron och rapporterat aktivt närvaron genom alla tider! En fantastisk duo som skött träning och administration på ett fantastiskt sätt!


Ungdomsstipendium

Bowling

Robin Noberg

För sin framgång att vinna Sveriges största ungdomstävling, nämligen Junior Masters! Junior Masters är en tävling där barn och ungdomar får åka runt till olika städer för att samla ihop delpoäng. De 24 personer som har samlat ihop mest poäng under alla deltävlingar får möjligheten att spela i Sverigefinal! I Sverigefinalen fick Robin Noberg möta Carl Eklund som är regerande europamästare i 4-mannalag (svenska landslaget) där den imponerande finalslagningen blev 258–249!

Orientering

Ingrid Johansson

Ingrid har framgångsrikt orienterat sedan många år. Ingrid är mycket tävlings- och träningsflitig och visar stor oräddhet och ambition. Ingrid är en duktig orienterare och löpare med stor potential, bland annat med flera fina placeringar vid 2021 års USM. Ingrid har också varit en uppskattad och ansvarstagande ledare. Ingrid har visat sin ambition och framtida potential genom att bli antagen till orienteringsgymnasium i Sollentuna från hösen 2022. Ingrid kommer att vara en tillgång för klubben vid stafetter och individuella tävlingar och har alla förutsättningar att tävla på hög nivå under kommande år och kunna göra goda resultat. Ingrid har även stor potential att bli en bra uppskattad ledare och förebild för yngre ungdomar i Sundbybergs IK.

Maja Falk

Maja har alltid orienterat och varit med i Sundbybergs IK. Maja har varit flitig med tränande och tävlande under många år. Maja är en duktig orienterare med stor potential, vilket har visat sig genom at Maja blivit antagen till orienteringsgymnasium i Sollentuna från hösten 2022. Maja sprang USM 2022 med goda resultat och har varit en viktig länk i stafettlag under många år. Maja kommer att vara en tillgång för klubben vid stafetter och individuella tävlingar och har alla förutsättningar att tävla på hög nivå under kommande år och kunna göra goda resultat. Maja kommer även att bli en uppskattad ledare och förebild genom sin entusiasm och omtanke om sina klubbkamrater.

Manfred Levin

Manfred har orienterat sedan han var liten. Manfred tränar regelbundet och deltar i tävlingsverksamheten. Manfred är träningsvillig, öppen och glad och en god förebild för hela klubben. Manfred har varit uppskattad ledare under året för de yngre. Manfred har en stor potential som löpare, ledare och förebild. Manfred kommer under kommande år vara en stor tillgång för klubben.

Adam Gustavsson Evred

Adam har orienterat sedan han var liten, men även visat att man kan komma tillbaka till orienteringen efter några års uppehåll. Adam tränar regelbundet och deltar i tävlingsverksamheten. Adam har visat stort intresse och engagerat sig som en uppskattad ledare för de yngre. Adam har en stor potential som löpare, ledare och förebild. Adam kommer under kommande år vara en stor tillgång för klubben.


Fotboll

Lisa Engström Alexander

Lisa har spelat fotboll i Sundbybergs IK sedan hon var 7 år gammal. Hon spelade förra säsongen i vårt Dam Juniorlag och blev under hösten uppflyttad i vårt damlag. Väl där bidrog hon starkt till att damlaget klarade sig kvar i division 3. Lisa hjälper även till som ledare på vår Knatteskola och på vår Fotbollsskola. Lisa är en väldigt uppskattad ledare av våra yngre fotbollsspelare.

Emmy Fröberg

Emmy startade sin fotbollskarriär i Sundbybergs IK. Hon värvades till AIK med kom tillbaka till moderklubben och då i damlaget inför säsongen 2020.Trots sin unga ålder var hon en bärande spelare i damlaget under 2021 och spelade 7 av 9 matcher möjliga. Även hon var en starkt bidragande faktor till att damlaget behöll sin plats i dam div 3.

Elias Markusson Kurula

Elias startade sin fotbollskarriär i Sundbybergs IK. Snabbt upptäcktes att Elias har en alldeles särskild talang som målvakt. Elias selar i vårt P16 lag men har spelat flera matcher med vår Herrjuniorlag samt rotations tränat med vårt Herr A-lag. Elias tillhör Stockholmseliten i sin ålder och position. Blir kontinuerligt uttagen till distriktslaget.


Friidrott

Henrik Deresiewicz


Adrian Kylington


Henrik och Adrian, har båda utvecklats mycket under 2021 och har inte bara tagit steget upp till distriktseliten inom sin åldersgrupp utan ligger också högt upp i den nationella statistiken för sin åldersgrupp, de fick bl a båda två representera det segrande Stockholmslaget i Svealandsmästerskapen i september 2021. de är också goda representanter för SIK-andan med god kamratskap och ödmjukhet inför framgångarna.


Gamla SIK:AREs stipendier 2022


Sven, Bengt och Ragnars minne

Liselott Kihl- Orientering


Gamla Sikares ungdomsledarstipendium

Erik Bowallius- Friidrott


Bernt Anderssons Minnesfond

Daniel Nilsson- Friidrott

Josefine Hagström- Parasport


Lennarts Minnesfond

Bengt Svensson- Orientering


Prestationsbidrag

Alice Hellberg- Orientering

Nicole Layrisse- Bowling

Robin Noberg- Bowling




Vi gratulerar alla pristagare och stipendiater.





Nyheter via RSS
Levererat av MyClub