Nygammal världsmästare i Sundbybergs IK

Publicerad 2021-09-01 14:19

Guld till Sundbybergs IK! Det blev resultatet i årets veteran-VM i orientering (World Master Orienteering Championship) som genomfördes i Ungern i mitten av augusti. Guldmedaljören heter Rune Carlsson, är 85 år, och vann både i klasserna medeldistans och långdistans.

Genom åren har Rune blivit en av Sundbybergs IK:s flitigaste medaljörer och har tagit hem många medaljer, både för Sverige och Sundbyberg. Totalt sex guld – varav två i år – har han sprungit sig till i veteran-VM. I veteran-SM är guldmedaljerna ännu fler: totalt 21 stycken varav två i år!

Orienteringen började han med i tonåren och har fortsatt med det genom livet även om han i yngre år också spelat hockey, bandy och fotboll. Runes framgångsrika karriär som orienterare har tidigare uppmärksammats i bland annat lokaltidningen Mitti. Han sa så här 2017, när han höll på att ladda upp inför sitt då 24:e veteran-VM:

- Orientering är en rolig sport och det finns en härlig kamratskap, trots att man tävlar själv. Sundbybergs IK är en bra klubb, en enda stor familj...Jag har fortsatt tävla genom åren, men var inte direkt någon topporienterare tidigare. Jag tycker jag blivit bättre och bättre genom åren och utvecklats.

Att han blivit bättre och bättre genom åren bekräftas också av alla medaljer han tagit hem. Stort grattis Rune till de båda guldmedaljerna!


Vill du också börja orientera i Sundbybergs IK?

Klicka här: Bli Medlem - Sundbybergs IK - Orientering - IdrottOnline Klubb

Martina
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub