IUSM, P/F15-16, Västerås

Publicerad 2023-03-05 17:00
I helgen tävlade tre SIK:are på IUSM, 15-16 år, Westing House Arena, Västerås

I helgen tävlades det på IUSM , F/P15-16 i Westinghouse arena, Västerås.

August Hannerstål, P16 gjorde sitt första inomhus-USM och det med bravur på 1500m. Nytt PB där August hamnade i vakuum efter ledargruppen och fick dra själv påhejad av SIK:are utspridda runt banan. 12:e plats av 18 totaltoch en tid på 4:41:27 i ett väldigt fint pacat lopp är väldigt bra av August som bara tränat löpning seriöst sedan maj förra året. August har tränat på otroligt bra inför USM och satt några riktigt tunga pass senaste veckorna. Tyvärr fick inte riktigt August ut den fulla kapaciteten som vi vet att han har, men August har framtiden för sig.

Ellinor Wendel-Haak, F15, gjorde sin debut på USM och det med den äran.
9:e plats av 30 startande, där de åtta första gick till final. Surt att hamna precis utanför final, men mycket starkt med nytt PB, 27:39, på USM och heatseger.
Ellinor vågade dessutom öppna riktigt hårt, vilket är väldigt modigt.
Ellinor har gott fram mycket den här vintern, framför allt på 200m, och har gjort en mycket fin inomhussäsong med PB på alla lopp utom ett av sex lopp på 200m.

Henrik Deresiewicz,P16, fick inte till det på korta häcken och fick lite magproblem som gjorde att han bara gick ur blocken på 400m, han var tvungen att starta för att få tävla på höjden på söndagen, då han var avprickad.

På söndagen fick dock Henrik till det med nytt PB på höjden med fyra cm, 179cm på första försöket. Det var tre som slutade på samma höjd, men då Henrik hade minst rivningar av trion, en rivning på 172, blev Henrik först placerad av dessa på en 7:e plats.
Henrik har haft en väldigt fin inomhussäsong han också där han framförallt gott fram på 200m och 400m med nya klubbrekord och höjden där han äntligen fått till tekniken bättre och höjt sig med 15 cm sedan förra säsongen.

Sammanfattat mycket bra gjort av vår trio på IUSM med fokuserade insatser, nya PB: n och fina placeringar.