Sikbt

Utrustning

Den utrustning som bordtennisspelare alltid bör ha med sig på träning är inomhusskor, bordtennisracket och vattenflaska. Var alltid ombytt i träningskläder. Shorts med fickor rekommenderas så att spelare inte behöver hämta bollar hela tiden. Kläderna bör inte vara vita då bollarna är vita. På tävlingar rekommenderas matchställ.

Bollar står klubben för och det finns låneracketar för nya eller glömska medlemmar.

Det är svårt att välja bordtennisracket. Spelare bör välja ett racket som passar spelaren i sin utveckling och spelstil. Det vanligaste misstaget är att köpa ett racket som är för svårt för spelaren i tron om att det är ett bättre racket.

Det enklaste sättet att kategorisera racketar är att mäta fart och skruv. Ju mer fart och skruv ett racket har, desto svårare är det att kontrollera bollen. För nybörjare som kämpar med att träffa motståndarens bordshalva bör välja ett racket med låg fart och skruv. Ofta passar då ett billigt racket från Stiga med 1-2 stjärnor från valri sportaffär som ett första racket att använda i några månader.

Spelare som kommit längre i utvecklingen och börjat träna på slagtekniken behöver däremot mer skruv. Utan bra skruv får spelaren dålig återkoppling i bollrörelsen. Då bör stommar och gummin köpas separat. Spelare kan du byta gummin allteftersom spelaren utvecklas.

Vill man köpa ett nytt racket för barn som kommit en bit i sin utveckling rekommenderar vi att ni vänder er till TTEX (https://www.ttex.se) och beskriver var i utvecklingen ni befinner er, så hjälper de till att ta fram en lämplig stomme och ett lämpligt gummi. Uppge att ni är medlemmar i Sundbybergs IK, då vi har rabattavtal med TTEX.

Eftersom gummin är dyra är det viktigt att vårda racketen väl så att det håller länge. Torka av racketen försiktigt med en lätt fuktad trasa eller svamp efter varje träning och förvara det i en plastpåse eller skyddsfilm i ett fordral. Undvik utsätta gummit för värme, kyla, smuts och fett.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub