Sikbt

Vi behöver din hjälp

Bordtennissektionen bedrivs av främst ideella insatser. Det är mycket som behöver göras men allt hinns inte med. Det finns många uppgifter som är enkla att utföra och som inte kräver någon erfarenhet av föreningsverksamhet eller bordtennis.

Här nedan listar vi aktuella förslag på insatser föräldrar välkomnas att ta på sig. Känner ni att ni kan ta på er en uppgift? Kontakta er tränare på plats. Det går ofta att hjälpa till under träningen. Ni kan också mejla till info@sikbtk.se om ni undrar över något. Då hjälper vi till och svarar på frågor.

Ta fram och ställa bort borden. Det här är en stående punkt. Vi måste ta fram bordtennisbord, nät och bollar inför varje träning och de måste plockas bort efteråt. Föräldrar och barn bör alltid hjälpa till. Observera att en modell av borden inte får lyftas från ena sidan. Kolla under bordet och om det är ett stor rött kryss där så lyfts bordet från andra sidan. Näten måste alltid rullas ihop utan veck.

Torka av bord och golv. Även detta är en stående punkt. Borden bör ofta torkas av med en lätt fuktad trasa eller svamp. Vi har en sop för att snabbt kunna sopa bort det värsta skräpet och dammet från golven.

Assisterande tränare. Fråga gärna er tränare om hen behöver hjälp under träningar. Det finns mycket som föräldrar kan hjälpa till med även om de inte har erfarenhet av bordtennisträningar. Förutom att hjälpa till att ta fram bord och nät kan föräldrar hjälpa tilll med att ta närvaro, sköta bollroboten, plocka bollar och liknande. Om det är udda antal barn och ingen robot är framplockad kan ett barn serveträna och en förälder tar emot bollarna.

Föräldrar med erfarenhet av bordtennisträningar kan ta en del av gruppen och stötta dem under övningarna.

Ordna träningsmatcher. Träningsmatcher är bra alternativ till seriespel och turneringar. Vi har möjlighet att ordna träningsmatcher på onsdagar och fredagar de gånger det inte spelas seriespel. Matcherna spelas lämpligen av tre spelare som spelar tre singlar vardera och en dubbel. Vi har matchprotokoll. Det som krävs är att kontakta andra föreningar och sätta ihop ett, eller flera, lag av spelare som vill delta.

Enklare underhåll av utrustning.
- Flera av näten saknar filt som skyddar borden från skrapmärken. Ta gärna med ett ark självhäftande filt för möbeltassar där man själv kan klippa ut lämplig form. Sax behövs förstås också. Sedan är det bara att gå igenom alla näten och fästa filten där de saknas.
- Några barriärer har sett bättre dagar. De kan vara böjda eller tappar fötterna lätt.
- Några av bordtennisborden behöver en översyn. Ett går inte att fälla ihop. Det skulle uppskattas om någon kunde laga det eller åtminstone ordna ett vinkeljärn eller liknande som håller bordet i hopfällt.

Återkoppling. Det finns alltid saker som kan bli bättre. Hör av er till oss om förslag som kan göra verksamheten bättre. Prata med tränaren eller skicka ett mail till info@sikbt.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub