Sik banner klubben copy

Så här går det till på Friidrottsskolan 2024

Så här går det till på SIK:s Friidrottsskola 2024!

Mellan vilka tider pågår kollot?

Själva kolloverksamheten håller på mellan kl 9-15 men man kan lämna sitt barn från kl 08.00 då ledare finns på plats för att ta emot era barn. På samma sätt finns det ledare kvar till kl 16 för hämtning.
OBS! Det är viktigt att föräldrar respekterar hämtningstider då ledarnas arbetstid slutar kl 16.

Hur ser dagarna ut?

Första dagen (måndag) samlas grupperna senast kl 09.00 vid sina olika lämningsställen . Där har vi upprop och lite information och utdelning av kollotröjor och namnmärkta sportflaskor. Därefter går barnen med sina respektive ledare för att påbörja dagen, först med lite lära-känna-lekar och därefter friidrottsgrenar. Det är bra om förälder eller någon annan som kan bekräfta att kontaktuppgifter (telefonnummer) stämmer, lämnar barnet första dagen.

Övriga dagar samlas vi senast kl 9 på idrottsplatsen/Konstgräset hos barnens respektive gruppledare.

Efter samling och upprop brukar vi starta med lekar och klassisk friidrottsuppvärmning. Sedan får gruppen testa på olika friidrottsgrenar. Det kommer att hinnas med två grenar på förmiddagen. Vid 10-tiden är det dags för mellanmål som äts tillsammans med den egna gruppen separerat från de andra grupperna, Handsprit kommer att finnas tillgänglig och det är viktigt att tvätta händerna inför varje måltid.

Lunchen serveras kl. 11-13, och kommer att ätas i Ängskolan. Varje grupp kommer gå gemensamt till och från lunch med sina respektive ledare.

Efter lunch har vi lättare träning innan det är dags för dagens sista träningspass som pågår till ca 14.30. Då är det dags för samling och genomgång av vad man gjort under dagen

Kl. 15 är slutar Friidrottsskolan men det kommer finnas ledare kvar till kl 16 med ansvar för barnen tills det blir hämtade.
OBS! Arbetsdagen slutar kl 16 för de ledare som är kvar och det är viktigt att respektera den tiden för de föräldrar som kommer sent.

Fredag avslutningsdag och då brukar vi försöka ha en lagtävling där laget får poäng för alla i laget. Det brukar också vara vattenkrig mellan ledare och barn men det är helt frivilligt att delta. På fredagen är det även utdelning av diplom till deltagarna.

Vilka grenar får barnen testa på?

I huvudsak får de testa, längdhopp, tresteg, stavhopp, kula, spjut, slägga, häcklöpning, höjd och löpning (sprint, stafetter långlöpning) m m. Vi kommer också ha lite bollspel på konstgräsplan bredvid idrottsplatsen.

OBS! Friidrottsskolan är öppen oavsett väder så klä era barn efter det!

Ska barnen ha med sig mat?

Alla barn får och mellanmål (ca kl.10) och lunch (kl.11-13) om barnet behöver ytterligare något i matväg får man ta med det själv.

Lunchen är som skollunchen och det finns alltid sallad och bröd till maten. Mellanmålet består av smörgåsar med pålägg, "festis" och frukt.

OBS! OBS! Vi kommer påminna era barn om vikten av att dricka mycket när det är varmt och man rör på sig, men det är bra om ni även hemma kan påminna era barn om hur viktigt det är.Md adidas isologo.svg  002
Md stadium
Md st d din f rening stadium
Md sundbybergstad
Md logga alone 500x172
Stöd Sundbybergs IK Friidrott när du ska handla eller boka hotell på nätet!
Md st ende rs  2
Md md dsc 0008  2
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub