Flickor 2011
Sikbg1

Höstinformation

Publicerad 2021-09-29 08:17
Hej alla föräldrar. Länge sen vi kom ut med någon information. Tänkte här komma med en liten uppdateringar om vad som varit sen pandemin och vad som kommer hända framåt nu i höst.

Corona… Höstterminen 2020 fick vi information om att vi inte skulle få några tider inomhus pga restriktioner. De lag som ville kunde fortsätta träningen utomhus. Vi ville! Och som vi kämpade i vintervädret. Snö, kyla o blåst eller regn o blåst - men tjejerna höll i! I februari kom vissa lättnade och vi fick träna inne med få spelare i varje hall. Vi fick i Ängskolans båda salar.
I mars blev vädret hyfsat snöfritt igen och uteträningen kunde bli mer renodlad fotboll. Vi började hoppas på att St Eriks cupen skulle bli av. I slutet av månaden kom beskedet - vi skulle planera för matcher! Men, de skulle/kunde avbokas varje måndag innevarande matchvecka fram till dess att FHM sa "GO".
I mars höll vi också ett pricksäkert Spelarmöte. Där fick tjejerna tillsammans arbeta fram vad de tycker att ett lag är och formulera vilka SIKF11 vill vara. Se mer på hemsidan om ni inte minns. https://sundbybergsik.myclub.se/fotboll/f2011
Vi är det bästa laget o har de mest kämpande, mest samarbetande o mest positiva lagkompisarna. Dessutom är vi snälla OCH vinner. Frågor på det?


St Eriks cupen skulle kommit i gång första helgen i april, men startade inte förrän 2 veckor in i maj. Vårt lag missade bara en av våra planerade helger. Det var fantastisk att få komma igång med matcher igen. Sannolikt hade många av våra spelare riskerat att tappa fotbollsmotivationen om det dröjt mycket längre för matcher att komma igång.

Från start fram till midsommar blev det mycket match. Vi var ibland lite underbemannade och lät spelare dubbla vid behov utifrån träningsstatistik för att inte riskera att behöva lämna WO. F12 har även fått chansen att spela med oss vid ett tillfälle nu eftersommaren. Ett fint sätt att hjälpa varandra inom klubben och för spelare att utvecklas tycker vi. Vi hoppas på samma typ av chans för våra spelare nästa säsong.Vårterminen 2021 avslutade laget på bästa tänkbara sätt. Fotbollslägret på underbara Munsö! Vi tror att detta blev en fantastisk lagupplevelse och ett bra fotbollsminne för spelarna. Läger vill vi fortsätta med. Vår fantastiska Cecilia (Elviras mamma) levererade storslagna matupplevelser och logistik(!) med fint stöd av Robban (Klaras pappa) och Olof (Gretas pappa). Tack! Utan er föräldrar och hjälp från er, räcker vi inte till för det vi vill erbjuda tjejerna.


Spelarna fick med sig bilder o en intervju från lägret som minne och för att bjuda er föräldrar på en inblick i helgen vi hade tillsammans.


Hösten 2021

Lagkassa och föräldragrupp: När hösten är här blir det dags att "sälja" igen. Kom gärna med förslag och var oss behjälpliga i möjliggörande o genomförande.

Om vi får plantid o lag nog för att arrangera en cup vill vi göra det. Då önskar vi hjälp från er med kringaktiviteter (kaffe/baka odyl). Sådant som kan generera pengar till lagkassan.

Vi kommer också ordna en lagaktivitet för spelarna nu i höst. Sannolikt helgen v42.

Maila/ring/sms:a gärna idéer på sånt som du kan ordna och kan passa som "lagstärkande" aktivitet.

Spelartruppen: Vi har fått in tre ny spelare 2021. Vi hälsar Isabella med föräldrar Kathia o Kristofer ,Ella J med föräldrar Sofie o Peter och Iris med föräldrar Maryam o Martin hjärtlig välkomna till Sik F11 och hoppas dom ska trivas hos oss.

St Erikscupen: Avslutas denna vecka (v39). Vi kommer att försöka ordna träningsmatcher åt tjejerna kommande helger och ev arrangera en mindre cup med.

Träning: Inomhustid/hall brukar komma ut under november. Vi väljer inte när vi spelar eller i vilken hall. En dag i vecka är inomhusträning (de brukar vara en helgtid) resten av träningen förblir ute pass, så länge vädret tillåter.

Vi är fortsatt 6 tränare i laget o en lagledare. Våra två huvudtränare (Martin o Lisandro) tar tex fram förslag på säsongsmål som siktar mot SIK-målen och våra egna lagmål och gör matchuppställning. Martin, Lisandro, Jennie, Niklas, Mattias o Helena fördelar alla ansvar o planering för träningarna mellan sig terminsvis. Den av dem som är "ansvarig tränare" för respektive träning möter barnen med en färdig träningsidé. Oftast är minst tre tränare påplats per träning. Och de sätter ihop riktigt bra träning, bra variation och med väldigt lite "dötid".

Tränarna har i höst kunnat påbörja tränarutbildningar igen. De stoppades i samband med pandemin. Målet är att vi alla i ledarstaben ska vara utbildade.

Det var lite om det mesta. Tveka inte att höra av er om ni har frågor kring något eller goda idéer.


Fotbollshälsningar / Åsa

Åsa
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub