Dam A
Sikbg1

Välkommen, Viktoria!

Publicerad 2023-02-20 12:45
Vickan 2
Viktoria Thörner kliver in som fysioterapeut i damlaget och bygger upp den medicinska och fysiska delen av ledarstaben.

"Vickan" är sedan många år tillbaka aktiv i klubben, först i P2004-kullen för att sedan ta klivet upp i herrlaget. I år kommer hon även att vara med i damlaget!

− Att hjälpa damerna i år kommer bli väldigt spännande och lärorikt på alla sätt och vis, säger Viktoria som har en lång och gedigen erfarenhet med studier på bl.a. Bosön.
− Jag är en idrottsmänniska ut i fingerspetsarna. Har gått idrottsvägen både i utövande och studier då jag tycker kroppen och dess funktioner både kognitivt och fysiskt är väldigt spännande. Det är en ständig föränderlig miljö. Alla är olika och det är en kul utmaning att få ut det bästa av varje individ. Själv finns bakgrunden i gymnastik, aerobics, fotboll och innebandy på både elit och hobbynivå.

− Truppen är en god blandning av nytt och gammalt, nyfiket och erfaret. Ska bli intressant att se hur vi får ihop gruppen på bästa sätt. Javier känns kompetent och har en plan hur han vill att vi ska spela som låter spännande.

Viktoria kommer även driva damlagets fys, som det givetvis läggs lite extra vikt på under försäsongen.
− Försäsongen är viktig. Rätt träning med en balans av hårt och anpassad efter säsongen så att alla ska vara klara när seriespelet börjar. Vissa behöver mer riktad träning andra behöva bromsas och vissa tryckas på med mer träning.

− Mina förhoppningar på säsongen är att vi ligger i toppskiktet men framförallt att gruppen drar åt samma håll och utvecklas för att nå både individuella och gruppens mål.

Alexander och värvningen av Viktoria:
− Fantastiskt att ha Vickan med oss i år! Förra året drogs vi med många skador i truppen och vi hoppas minska detta med Viktorias hjälp. Att vi även får in en kvinnlig ledare i staben känns väldigt bra och kul!


Fakta Viktoria Thörner

Roll: Fysioterapeut
Född: 20 februari 1974
Säsonger i SIK: 10
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub