Sikfotbollsidhuvudmyclub

Le Therisien lämnar för Elitettan

Publicerad 2019-11-12 15:35
Img 0214
Damlagets 19-åriga lagkapten och måldrottning Magda Le Therisien är klar för Älvsjö AIK FF

Le Therisien, som var en stor bidragande faktor till att damlaget avancerat genom både division 5 och division 4, tar nu nästa steg med sin fotboll. Sundbybergsprodukten som tillhört klubben de 9 senaste åren har nu gjort klart med Älvsjö AIK i Elitettan.

– Magda har tålmodigt valt att skynda långsamt, genom att stanna kvar i Sundbyberg och fokuserat på att jobba väldigt hårt med sin egna prestation och utveckling, istället för att stressa med ett klubbyte för tidigt, säger sportchef Elias Gergi.

"Känner sig bekväm - Timingen är helt rätt"

– Jag är väldigt taggad. Älvsjö har gjort ett seriöst intryck på mig och både ledare och spelare har gett mig ett varmt välkomnande. Träningarna känns bra, det påminner mycket om det vi gör i Sundbyberg. Den stora skillnaden är såklart tempot hos Älvsjö och att hela truppen håller en väldigt jämn och hög nivå.

Jag är evigt tacksam SIK som fostrat och tränat mig. Det kommer kännas konstigt att inte gå ner till Sundbybergs IP som vanligt och träna med laget. Timingen att ta steget till en högre division känns dock helt rätt så jag känner mig bekväm i mitt beslut. Nu gäller det att fokusera fullt ut för att hjälpa mitt nya lag att prestera så bra som möjligt till nästa säsong, säger Magda Le Therisien.


Kvitto för damsidan

– Vi har jobbat hårt under de senaste åren för att ge våra damspelare rätt förutsättningar att utvecklas hos oss. Att Magda Le Therisien har utvecklats så pass mycket att hon kan gå vidare till ett lag i Elitettan är ett kvitto på att det görs bra saker på träningarna, säger Elias Gergi.

Vi önskar Magda ett stort lycka till nästa säsong och följer hennes framfart med spänning. Kör hårt, hela SIK hejar på dig!

Md stadiumlogga
Md md menymyclub2
Md framsidah annons
Md output tnktyn
Md folj facebook 940x600 300x191
Md landslagetyoutube
Landslaget tränade med oss!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub