Dam A
Sikbg1

"Alla skratten, det är mina bästa minnen"

Publicerad 2020-12-27 18:11
Mh77
Det ser ut att bli en kort sejour i den gröna tröjan för den 19-åriga mittfältaren Märta Hultgårdh, som inför säsongen anslöt från BP men nu snart lämnar landet.

Märta, du ska ju snart till USA för att spela fotboll, hur går det med det? Är du nervös?

– Precis! Planen är att komma iväg i januari efter att ha fått skjuta upp flytten från augusti. Det är lite struligt att få ett visum såhär i Coronatider men jag håller tummarna för att allt går som det ska och att jag kan åka snart. Jag är faktiskt inte så nervös, mest väldigt taggad!

Vad är ditt bästa minne med Sumpan?

– Jag har ju inte spelat i Sundbyberg så länge (bara 1 år) men det första jag tänker på är alla skratt som jag har delat med alla i laget. Jag har alltid så roligt när jag kommer ner till planen, oavsett hur jag har mått under dagen. Så alla skratten, det är mina bästa minnen!

Vad äter du helst en dag innan en viktig match?

– Jag ser till att äta ordentligt och regelbundet, för att lägga en bra grund inför matchen. Vad jag brukar äta varierar men kyckling och ris sitter aldrig fel!

Om du hade vunnit en massa pengar på lotto och hade en hel helg framför dig, vad skulle du göra?

– Jag skulle definitivt resa någonstans där jag kunde uppleva något nytt. Kanske en tripp till ett varmare land med fin natur så man kunde få se solen lite!

Ska vi inte börja prata engelska med varandra på planen redan nu så att du vänjer dig?

– Hahahah njaaa, vissa i laget har ju börjat med det redan i höstas, men det känns faktiskt väldigt konstigt! Förhoppningsvis kommer det naturligt när jag flyttar!

Märta Hultgårdh - fakta
Ålder: 19
Position: Mittfältare
Säsonger i SIK: 1
Tidigare klubbar: Ekerö IK, AIK, BP

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub