Sik banner klubben copy

Sundbybergs IK Friidrotts förhållningssätt till Coronaviruset

Publicerad 2020-03-12 21:30
Här kommer information hur Sundbybergs IK Friidrott ställer sig till hanteringen av Coronaviruset. Precis som många andra föreningar, arbetsplatser och skolor får vi frågor just nu från våra medlemmar kring hur vi ska förhålla oss till spridningen av coronaviruset Covid-19. Nedan följer mer detaljerad information hur vi tar ställning till coronaviruset:
 • Alla träningsgrupper fortsätter sin dagliga verksamhet. Vår inställning är att alla friska barn och vuxna är tillåtna att träna.
 • Sundbybergs IK Friidrott uppmanar alla som nyligen kommit tillbaka från resor från Iran, Italien, Kina, Sydkorea och Österrike att stanna hemma i 14 dagar för att säkerställa att inga symptom uppstår. Denna åtgärd genomför vi för att visa hänsyn till alla i friidrottssektionen och särskilt till våra ideella ledare ute i träningsgrupperna.
 • Giltig frånvaro. Känner du dig det minsta sjuk eller i allmänhet bara orolig för att bli smittad är det okej att stanna hemma. Se till att ha en bra kommunikation med dina ledare om att du stannar hemma och varför.
 • Vi följer löpande eventuell ny information och beslut från Folkhälsomyndigheten.
 • Vi kommer att genomföra årsmötet 30 mars däremot är vår egen tävling Två Sjöar Runt inställd. Även de kommande friidrottstävlingarna Sista Chansen och Mars spelen är inställda. Det kan ev. bli fler tävlingar som kommer att ställas in under den närmaste tiden. Alla förändringar som sektionens medlemmar berörs av kommunicerar vi ut det direkt.

Riksidrottsförbundet (RF) rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Har du frågor om coronviruset som orsakar sjukdomen covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är granskad och godkänd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.Vid övriga frågor kontakta styrelsen, för kontaktuppgifter se hemsida.

Vid övriga frågor kontakta styrelsen, se kontaktuppgifter under Styrelsen 2019 på denna hemsida.

Styrelsen friidrottssektionen, Sundbybergs IK
Md adidas
Md stadium
Md sundbybergstad
Md st ende rs 2
Md logga alone 500x172
Stöd Sundbybergs IK Friidrott när du ska handla eller boka hotell på nätet!
Md md img 3469 2
Md md dsc 0008 2
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub