Sik banner klubben copy

Så här går det till på Friidtottskolan Vecka 26

Publicerad 2020-06-17 08:45
Måndag 22 juni startar andra veckan på årets Friidrottsskola som är den mest efterfrågade veckan och med många barn anmälda. Nedan följer info om hur det är tänkt att gå till.

Så här går det till på SIK:s Friidrottskollo 2020 (Vecka 26)

Mellan vilka tider pågår kollot?

Själva kolloverksamheten håller på mellan kl .9-15 men man kan lämna sitt barn från kl 08.00 då ledare finns på plats för att ta emot era barn. På samma sätt finns det ledare kvar till kl 16 för hämtning.

Hämtning och lämning

P g a av de direktiv från FHM gällande folksamlingar under Corona-pandemin kommer lämning och hämtning se lite annorlunda ut än tidigare år.

Grupp 1 – 5 lämnas månd-onsd på IP och Grupp 6-10 lämnar på Konstgräsplanen (se karta). Torsd-fred byter grupperna plats, dvs Grupp 6-10 lämnas på IP och 1-5 lämnas på Konstgräset.

Hur ser dagarna ut?

Första dagen (måndag) samlas grupperna senast kl 09.00 vid sina olika lämningsställen . Där har vi upprop och lite information och utdelning av kollotröjorna, och namnmärkta sportflaskor och tidtagarur. Därefter går barnen med sina respektive ledare för att påbörja dagen, först med lite lära-känna-lekar och därefter friidrottsgrenar. Det är bra om förälder eller någon annan som kan bekräfta att kontaktuppgifter (telefonnummer) stämmer, lämnar barnet första dagen.

Övriga dagar samlas vi senast kl 9 på idrottsplatsen(Konstgräset hos barnens respektive gruppledare. Under Vecka 26 kommer två grupper att hålla till på Golfängarna på förmiddagen , grupperna byter sedan plats med två nya grupper som hållit till på IP och är på Golfängarna på eftermiddagen. Alla grupper kommer alltså minst en halv dag ha haft sin verksamhet utanföt IP-området. Det kommer dock inte att påverka lämning och hämtning som alltid sker på IP-området (se kartan)

Efter samling och upprop brukar vi starta med lekar och klassisk friidrotts¬uppvärmning där-efter får gruppen testa på olika friidrottsgrenar. Det kommer att hinnas med två grenar på förmiddagen. Vid 10-tiden är det dags för mellanmål som äts tillsammans med den egna gruppen separerat från de andra grupperna, Handsprit kommer att finnas tillgänglig i alla alla grupper och det är viktigt att tvätta händerna inför varje måltid. Vi kommer också ha tillgång till fler toaletter än tidigare. Alla utrustade med förutom tvål också handsprit. Alla redskap som används görs rena både före och efter användning med desinficerande medel på morgon och efter lunch.

Lunchen serveras kl. 11-13, och kommer att ätas i Ängsskolan. Vi är uppdelade i två matlag (5 grupper i varje) som äts i Ängsskolan. De olika matlagen kommer aldrig att vara på plats samtidigt i matsalen. Varje grupp kommer gå gemensamt till och från Ängsskolan med sina respektive ledare.

Efter lunch har vi lättare träning innan det är dags för dagens sista träningspass som pågår till ca 14.30. Då är det dags för samling och genomgång av vad man gjort under dagen

Kl. 15 är det slut för dagen men det kommer finnas ledare kvar till kl 16.

Vecka 26 är fredag avslutningsdag och då brukar vi försöka ha en lagtävling där man räknar ihop poäng på olika grenar, där laget får poäng för alla i laget som testar grenen. På fredagen är det även utdelning av diplom efter mellanmålet.

Vi kommer ha tillgång till extratoaletter på området som är utrustade med handsprit. Varje grupp har sen också en egen "hygienbox" med papper, desinfektionsmedel för tvättning av redskap och handspritsflaska.

Vilka grenar får barnen testa på?

I huvudsak får de testa, längdhopp, tresteg, kula, spjut, slägga, häcklöpning, höjd och löpning (sprint, stafetter långlöpning m m. Vi kommer också ha lite bollspel på konstgräsplan bredvid idrottsplatsen.

Ska barnen ha med sig mat?

Alla barn får och mellanmål (ca kl.10) och lunch (kl.11-13) om barnet behöver ytterligare något i matväg får man ta med det själv.

Lunchen är som skollunchen och det finns alltid sallad och bröd till maten. Mellanmålet består av smörgåsar med pålägg, "festis" och frukt.

OBS! OBS! Vi kommer påminna era barn om vikten av att dricka mycket när det är varmt och man rör på sig, men det är bra om ni även hemma kan påminna era barn om hur viktigt det är.

Vilken kompetens har ledarna?

Många av ledarna är aktiva eller fd aktiva friidrottare. De har också erfarenhet av att själva ha tränat och varit deltagare i Friidrottsskolan när de själva var yngre.

Genom kommunen får vi hjälp av ungdomar som sommarjobbar som ledare. Många av dessa har varit med tidigare år och har fått utbildning i hur grenarna fungerar och framförallt säkerheten kring dessa.

Första veckan är det alltid minst en ledare erfarenhet av friidrott eller ledarskap på friidrottskollot i varje grupp för att hjälpa de nya ledarna som fått jobb via kommunen så att de snabbt kommer in och lär sig mer på djupet hur friidrotten går till.

Kollot är öppet oavsett väder, så klä era barn efter det!

Md stadiumlogga
Md img 3469  2
Md st ende rs  2
Md dsc 0008  2
Md kotteskubbet 1
Kotteskubbet ingår i Två Sjöar Runt
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub