Sik banner klubben copy

Niklas slog nytt klubbrekord på marathon i Copenhagen Marathon 15 maj!

Publicerad 2022-05-22 22:06
Det blev både nytt personligt rekord och nytt klubbrekord för Niklas Henningsson när han deltog i Copenhagen Marathon söndagen den 15 maj.!


Den 15 maj arrangerades Copenhagen Marathon i Danmark och som deltagare kunde vi hitta vår långloppsstjärna Niklas Henningsson. Och efter att ha haft en 4 månader lång träningsperiod utan avbrott hade Niklas stora förväntningar på att prestera ett bra resultat vilket med råge uppnåddes. Eller vad säjs om nytt personligt rekord med tiden 2.26.21 som inte bara är ett mycket bra resultat (ger Niklas en 6:e plats för tillfället på Sverigelistan för seniorer) utan också nytt klubbrekord. Det gamla hade Max Holmnäs, en löparlegend från början på 70-talet, och låg på 2.27.12 vilket alltså nu drygt 50 år senare förpassades till arkivet. Niklas sprang i jämn fart hela loppet och hade 1.11.50 på första halvan och 1.12.30 på andra halvan. Nästa marathonlopp Niklas siktar på kommer troligen bli Amsterdam Marathon den 16 oktober då han hoppas kunna putsa sin tid ytterligare något och kanske t o m gå under 2.25. Vi grattar Niklas till det nya klubbrekordet och önskar honom lycka till i kommande lopp i år!

Nedan; Max Holmnäs både hur han såg ut på den tiden han var en av de bästa på långdistans (t v på den vänstra bilden och hur han ser ut idag . Ålänning som han var tävlade han för Finland t ex i Finnkampen men representerade Sundbyberg på klubbnivå.


Md adidas
Md stadium
Md sundbybergstad
Md full fart fram t
Sundbybergs Friidrottsskola på sommaren är mycket populär!
Md logga alone 500x172
Stöd Sundbybergs IK Friidrott när du ska handla eller boka hotell på nätet!
Md st ende rs  2
Md md dsc 0008  2
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub