Sikbg1

Målkalas när damlaget tog sin första vinst i hemmapremiären

Publicerad 2018-05-02 09:33
30590587 967049723475087 6710913247840567296 n
Sundbyberg slog på stort i hemmapremiären när IFK Lidingö BK besegrades på Sundbybergs IP med hela 7-2

Matchen inleddes med att Sundbyberg hade ett stort bollinnehav men utan att komma fram till några egentliga farligheter. Skärpan på motståndarnas planhalva lyste med sin frånvaro till en början. Den första heta chansen kom i matchminut 20 när en Lidingöspelare nådde högst på en hörna och 0-1 var ett faktum.

Lidingö som ställde upp med ett rutinerat lag höll sina positioner och gjorde det svårt för hemmalaget. De grönklädda fortsatte gång på gång att etablera sin speluppbyggnad och lyckades riktigt bra där man till slut kom upp i ett längre anfall och kunde kvittera via ett hårt distansskott från Emma Lahger med minuten kvar att spela av första halvlek.

I halvtid bestämde sig Sundbyberg för att löpa ännu mer för att utnyttja sitt bollinnehav vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Man tar ledningen i matchminut 55 efter att junioren Tindra Wuscha påpassligt petar in en målvaktsretur. Kort därefter visar Lidingö återigen att de är farliga på fasta situationer och kvitterar via en bra slagen inläggsfrispark och snygg nick.

Efter kvitteringsmålet var det Sundbyberg för hela slanten och man gör ytterligare 5 mål sista halvtimmen mot ett tröttkört Lidingö. Emma Lahger satte sitt andra mål för dagen, Magda Le Therisien skrev också in sig i målprotokollet. Slutskedets största utropstecken var ändå Johanna Alfredsson, som flyttades upp från sin mittbacksposition och levererade hela 3 mål.

Vi unnar laget att njuta ordentligt av segern innan det blir full fokus på nästa match mot BK Träsket som också spelas på hemmaplan, söndag 6 maj 13:00.