Sikbg1

Målbomb på bortaplan!

Publicerad 2019-05-20 13:47
579974277
Damlaget stod för ett rejält målkalas borta mot tabelljumbon Erikslunds KF. Slutsiffrorna skrevs till 0-9.

Det var dags för omgång 4 i Damer Div 4 där Sundbybergs IK gästade Erikslunds KF.

Strax innan matchstart fick Sundbyberg ett tungt avbräck då mittbacksgiganten Linn Svenander skadat sig under uppvärmningen. Istället startade Sundbyberg med vindsnabba Ebba Fröberg i anfallet och spelskickliga Fredrika "Freddi" Gombrii fick istället kliva ner och vikariera som mittback. Sundbyberg var trots den plötsliga ändringen i startelvan mycket fokuserat och går in på planen för att dominera från start.

Efter blott 23 minuter är matchen avgjord när lagkapten Magda Le Therisien från nära håll rullat in 0-3. Dessförinnan hade målfarliga Sonia Hammi redan hunnit med att göra 2 mål på nick och skott från nära håll. Halvlekens sista mål görs genom Mira Norinder som löpt sig fri och från en mycket svår vinkel chippat in bollen i bortre krysset, ett mycket vackert fotbollsmål!

Förutom målen, var det mycket lovande att se Hilda Lingmo och Amanda Wetterstrand, två spelare som är fostrade i klubben sedan barnsben. De visade ständigt en offensiv vilja från sina ytterbacks positioner, vilket skapade stora svårigheter för hemmalaget.

I andra halvlek fortsätter Sundbyberg att kontrollera matchen genom ett fint och lugnt passningsspel. Hammi hinner göra 3 mål till samtidigt som Le Therisien och Norinder passar på att utöka med 1 mål vardera. Slutresultatet skrivs till otroliga 0-9.

Sundbybergs damer vill rikta ett stort tack till den härliga publiken som åkt långt för att heja fram laget ikväll. Stort tack även till spelare och ledare i Erikslunds KF för mycket varmt mottagande. Detta innebär att Sundbyberg fortsätter ligga i toppen efter 4 matcher spelade utan något poängtapp. Laget har hunnit göra 16 mål och släppt in endast 3. Nu laddar laget om inför nästa match som spelas på söndag 26 maj kl 18:00 hemma mot tuffa Reymersholms IK. Reymers har inlett säsongen med 1 seger på 5 matcher och kommer senast från ett 1-5 förlust hemma mot Råsunda IS.

Laget: Riggo Ringstrand - Wetterstrand, Kihlstrand, F Gombrii, Hilda, Grelsson, H Gombrii, Le Therisien, Fröberg, Norinder, Hammi

Inbytta: Lindqvist, Wuscha, Sharro