Herr A
Sikbg1

William Strate förlänger

Publicerad 2022-02-07 12:18
Md img 0047
Foto: Idrottsfoto
Den mångsidige 22-åringen fortsätter sin resa i Sundbybergs IK över 2022

Strate kom till klubben inför säsongen 2020 efter en bakgrund i BP och Sollentunas ungdomsled. William noterades för 15 framträdanden förra året och tog stora kliv i sin utveckling. Nu står det klart att det blir ett år till i Sundbybergströjan.
– Det känns spännande och kul att få fortsätta i "Sumpan" 2022. Tiden här har hittills varit både utmanande och givande, säger William.

I grunden är han en mittfältsspelare, men tack vare sin mångsidighet klarar han av de flesta roller ute på planen. Något vi fick se förra året då han framförallt under hösten spelade en hel del som ytterback.
– Eftersom mina egenskaper ofta kan tillämpas på fler än en position ger det mig möjlighet att utvecklas på flera plan. Det ger mig även möjligheten att få mer speltid, vilket är otroligt kul, menar William men som på sikt siktar mot en fastare roll.
– Personligen skulle jag ändå vilja etablera mig på en mer fast position, främst för att utvecklas just för den positionen. Sen för lagets del tycker jag vi ska fortsätta utveckla anfallsspelet så att vi kan ha ett ännu större bollinnehav i matcherna och skapa fler farliga målchanser.

William ser positivt på årets säsong och har siktet inställt. Efter förra årets andraplats menar han att det bara finns en sak som gäller.
– Självklart ska vi ta oss upp till division 2 i år. Vi kommer vara ett slagkraftigt lag som kommer vara mycket jobbiga att möta. Forza Sumpan, avslutar William.

Adam Larsson om förlängningen: "En otroligt lojal spelare"

– Att William fortsätter hos oss känns extremt bra. Det är en dynamisk spelare som är otroligt lojal, lyhörd och anpassningsbar. Han besitter en uthållighet både fysiskt och mentalt som är viktig för oss och det ska bli mycket intressant att följa hans utveckling under året.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub