Herr A
Sikbg1

Intervju med Viktor Blom

Publicerad 2021-01-25 09:56
Viktorblom2
Lär känna nyförvärvet Viktor Blom som kliver in och blir andretränare till Zoran Lukic.

Varmt välkommen till Sundbyberg! Hur känns det att vara här?

– Stort tack! Det känns jättebra.

Vad var det som lockade med att komma hit?

– En mix av flera saker! Att få möjligheten att arbeta tillsammans med Zoran och staben samt Simon och Adam som jag haft bra samarbete med tidigare väger självklart tungt. En annan viktig del är att klubben är trygg i sig själv och har en tro på att fokusera på utveckling. Jag har också förstått att det finns en träningskultur och stark glädje till att träna och spela mycket fotboll i spelargruppen. Det var den helheten som lockade och det var den berömda tajmingen som gjorde att detta just nu passar mig väldigt bra sett till hur mitt liv ser ut i övrigt.

Dina första intryck av klubben?

– Mitt första intryck av klubben fick jag redan för 5-6 år sedan, då jag läste en kurs på GIH samtidigt som Senai, som då jobbade på kansliet och spelade i herrlaget. Intrycket då var att Sundbybergs IK Fotboll gjorde bra saker, både i herrlaget och i klubben i stort (så pass bra att jag köpte Sundbybergsmodellen!). Några år senare så är det tydligt att det är en trygg förening som står för värderingar som jag själv delar.

Berätta lite om dig själv, vem är du och vad gör du utanför fotbollen?

– Jag fyller 32 i år, tog faktiskt mina första steg i just Sundbyberg men är uppvuxen i Norrtälje kommun. På dagtid så arbetar jag på Lunaskolan i Bromma och jag gillar att träna på fritiden. Utöver att umgås med familj och vänner så har jag ett stort intresse för musik och film, men när det inte har varit möjligt att gå på spelningar eller på bio så har det istället blivit så att jag läser mycket.

Berätta om din fotbollsbakgrund ut.

– Jag startade min tränarkarriär för 11 år sedan i Rimbo IF, där jag i 5 säsonger var ansvarig för U19 och assisterande tränare i A-laget. Dom senaste 6 säsongerna så har jag arbetat i Djurgårdens akademi, där jag mina första 3 år var tränare för U12, U13 och U14 och där jag mina sista 3 år var tränare i U19 och U16 (2 senaste säsongerna). Har även haft den stora äran att var assisterande tränare i P16-landslaget. Utöver det har jag arbetat flera år inom skolan och psykiatrin, det är framför allt det som har format min syn på vad det innebär att arbeta med andra människor.

Hur skulle du beskriva din syn på fotboll?

– Att fotboll spelas tillsammans. Att en fotbollsmatch handlar om att påverka motståndarlaget i så stor utsträckning som möjligt, både med och utan boll.

Vad är dina styrkor som du främst kommer kunna bidra med?

– Att jag har en passion för att arbeta med människor och att jag drivs av att utveckla mig själv och andra varje dag.

Vad är dina förväntningar på det här nya uppdraget?

– Att utvecklas tillsammans med spelarna och ledarstaben så pass att vi alla är bättre i slutet av säsongen.

Tankar inför säsongen? Hur bra koll har du på Div 3 Norra Svealand?

– Skulle säga att jag har hyfsad koll. Dels p.g.a. att min kompis har en balkong med perfekt utsikt över Norrtälje IP men kanske framför allt för att jag har ett gäng gamla spelare i BKV vars utveckling jag försöker följa så ofta jag får tillfälle.

Du har träffat Zoran, hur var det?

– Inspirerande! Vi har hunnit sätta oss och planera och min upplevelse är att vi har en gemensam bild av vart vi ska och vad vi ska börja med för att kunna bygga en hållbar väg dit.

Du kommer inom kort träffa spelarna. Hur är känslan?

– Det ska bli väldigt roligt att lära känna dem!

Vad ser du mest fram emot?

– Att äntligen få komma igång!

Stort lycka till och återigen varmt välkommen till Sundbyberg!

– Tusen tack!

Isaac om Viktor:

– En väldigt skicklig, ambitiös och välutbildad (UEFA A och Elite Youth A) tränare som brinner för utveckling och kommer höja kvalitén på verksamheten enormt. Det ska bli fantastiskt kul att jobba med Viktor!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub