Herr A
Sikbg1

Välkommen, Ray Jones

Publicerad 2023-03-21 12:34
Rayjones
Ännu en spelare tar steget upp från ungdomsverksamheten till seniorverksamheten

Ray har en varit en viktig kugge i backlinjen för Herr J under de tre senaste säsongerna i både regionala P17 Div.1 och P19 Div.1 och har nu tagit nästa steg genom att flyttas upp till herrlaget.
− Det känns fantastiskt att få fortsätta spela fotboll i en klubb som från dag 1 hjälpt mig utvecklas både på och utanför planen, samt producerat väldigt bra fotbollsspelare som kan leva på att spela boll. Jag tror främst att min aggressiva mentalitet på planen tillsammans med min förmåga att vinna tillbaka bollen och göra nåt bra av den är de främsta anledningarna till att jag fått plats i laget.

− Jag skulle beskriva mig själv som en bra duellspelare som hatar att förlora de små "krigen" på fotbollsplanen, oavsett om det är en nickduell på mittplan så vill jag alltid vinna den så pass mycket att det nästan blir personligt. Jag trivs bäst att vara i de defensiva positionerna men på senare tid har jag förstått vikten av att inte begränsa mina defensiva eller offensiva möjligheter på grund av vilken position jag spelar. När man tänker lite utanför boxen och inte bara begränsar sig till vad en "position" förväntas göra så blir det automatiskt att man alltid vågar vilja ha bollen och det känns enklare att ta tillbaka den från motståndaren.

Totalt blev det 19 starter och 3 mål för Ray förra året i Herr J. Utöver det var med i herrlagets matchtrupp vid fyra tillfällen och gjorde flertalet träningar med laget.
− Tempot och den fysiska delen är den största skillnaden med seniorfotboll. Allt går lite snabbare och alla spelare är i genomsnitt lite skickligare. Det gäller att försöka spela på instinkt och inte tveka, vilket bara blir bättre genom repetitioner med boll i matchliknande situationer.

I sin personliga vision med säsongen råder det inga tvivel om att han vill föra klubben uppåt igen.
− Jag vill att vi som lag kan klättra upp ett steg i divisionerna, så fort som möjligt. Sen om en uppflyttning sker hoppas jag såklart att jag själv varit en viktig del till att laget presterat på den nivå som krävs för att ta oss upp till en högre nivå.

Isaac om Ray:
− Ray är en härlig karaktär som alltid kliver in 100%. Troligen innehar han rekordet i antal blockade skott, tacklingar och dueller på Sundbybergs IP och det ska bli spännande se hans första seniorsäsong. Han är även mycket omtyckt bland de yngre spelarna i klubben efter sina år som ledare på Fotbollsskolan och vi räknar med att Ray kommer locka fler supportrar att gå på matcherna!

Fakta Ray Jones

Tröjnummer: 19
Position: Back
Född: 3 juni 2003
Tidigare klubbar: Djurgårdens IF

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub