Herr A
Sikbg1

Välkommen Jonas Claesson

Publicerad 2023-03-03 11:27
Jonasclaesson
28-årige ytterbacken Jonas Claesson med rutin från division 1 har anslutit till Sundbyberg

Jonas var och tränade med SIK redan under sommaren 2021 när han precis hade återupptagit sitt fotbollsspelande efter en tids paus. Klubbadressen blev till slut vår grannförening Storskogen SK och under hösten var Jonas med och spelade upp dem till fyran. Efter en fin individuell säsong 2022 fanns Jonas på SIK:s radar inför 2023 och under försäsongen har man kommit överens om att Jonas ansluter till klubben.

− Första tiden här i Sumpan har varit bra! Det är ett härligt team och jag har fått en bra upplevelse av klubben, spelare och ledare. Det är en klubb med rik historia och sunda värderingar.
− Organisationen och ledarstaben är väldigt engagerade i vad de gör och det är motiverande att vara med i ett nytt lagbygge med mixen av seniora erfarna spelare och yngre hungriga. Det kommer att bli en spännande säsong.

Jonas har en lång fotbollsbakgrund där han erfarenhet från spel i allt från division 1 till division 5 och är en flexibel spelare som oftast huserar på en ytterbacksposition eller centralt på mittfältet.

− Jag kommer från Västerås där jag spelade i Västerås SK från akademin upp till herrlaget när de låg i ettan. Sedan blev det en sejour i IK Franke i division 3 och division 2 innan jag tog ett uppehåll. Senast kommer jag från Storskogens SK. Som spelare hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet, spelförståelse och bolltrygghet.

− Förväntningar på säsongen är stora och hoppas att vi kommer kunna bjuda på en rolig och attraktiv fotboll till publiken. Hela gruppen från spelare till ledare är engagerade med höga ambitioner så det ser lovande ut.

Isaac om Jonas:

− Känns grymt att vi har fått hit Jonas! Han adderar ett lugn och en trygghet i gruppen och på planen med sin personlighet och tränarna kan spela honom i flera olika roller. Jonas passar perfekt i lagbygget och vi ser fram emot en väldigt bra säsong ihop.


Fakta Jonas Claesson

Tröjnummer: 12
Position: Back
Född: 12 januari 1995
Tidigare klubbar: Västerås SK, IK Franke, Storskogens SK

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub