Herr A
Sikbg1

Välkommen David Hedman

Publicerad 2020-06-25 13:46
Davidhedman
Herrlaget förstärker truppen med den hårdförde mittfältaren David Hedman

Vi tog ett snack med den 25-årige dalmasen om flytten till Sundbybergs IK, sin syn på säsongen, på Gideonsbergsmatchen och nästa omgång.

– Jag kommer från början från Falun där jag spelade i moderklubben Korsnäs IF i Div 3 tills jag var 19. Därefter gick flytten till Örebro för studier. Där blev det spel i två olika klubbar i Div 2 och 3. Sedan drygt ett år tillbaka bor jag nu i Stockholm och hann med en säng i Älvsjö AIK innan jag nu landade här i Sundbybergs IK, berättar David och fortsätter...

– Det känns som att jag har kommit till en klubb där det finns bra förutsättningar för att kunna ha ett bra fotbollslag. Framförallt gillar jag den fina anläggningen med en riktigt fin naturgräsplan, vilket känns som en bristvara i Stockholm där nästa alla lirar på plast. Mitt första intryck av laget är att det finns en bra mix av unga och rutinerade spelare. Även en bra blandning av finlirare och krigare.

Vad för typ av spelare är du?

– Jag är en hårt arbetande innermittfältare där mina största styrkor är just min löpvillighet och min vilja att vinna. Har väl en rätt hyfsad passningsfot också. Publiken på IP ska nog inte förvänta sig massa snurrfinter och cykelsparkar från min sida men däremot många löpmeter och några fina tacklingar kan jag lova att att bjuda på!

Första matchen spelad. Vad tror du om säsongen som helhet?

– Vet av erfarenhet att Division 3 handlar väldigt mycket om vilja och att inte vika ner sig. Brukar inte vara så stor skillnad mellan botten och toppen, ingen match är enkel. Men jag tror att säsongen kan sluta riktigt bra, bara vi får igång alla spelare. Finns fantastiskt med potential, gäller bara att den kommer fram.

Du debuterade mot Gideonsberg, kan du berätta om din syn på matchen?

– Matchen mot Gideonsberg var väldigt tuff. Vi spelade på en åker, det var extremt varmt och vi var en man mindre i ca 70 minuter. Inte mycket positivt att ta med sig ifrån den matchen förutom att alla krigade på väldigt bra och med lite flyt hade vi nog kunnat plocka med oss 3 pinnar trots en man mindre. Vi tar nya tag inför lördag mot Uppsala-Kurd. Nu har vi kommit in i matchtempot hyfsat och ser fram emot att få visa hur bra vi faktiskt kan vara. Lär bli en tuff match men nu är det dags att börja göra lite mål och vinna, avslutar David.

– David är ett jättebra och nyttigt tillskott till laget. En härlig karaktär som bidrar med rutin och tuffhet på mittfältet. Hans spelstil passar också mycket bra in i ett lag som ska underhålla en framtida publik. Det vill säga, trots att han är en lite mer defensivt inriktad spelare finns det ett stort underhållningsvärde i det han gör på planen, säger Isaac Bengtsson.

Välkommen till Sundbybergs IK, David Hedman!


FAKTARUTA

5. David Hedman
Ålder: 25 år
Position: Innermittfältare
Tidigare klubbar: Korsnäs IF, Rynninge IK, Yxhults IK, Älvsjö AIK

#sikfotboll

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub