Kämpainsats på Gotland

Publicerad 2018-05-02 09:23
Sasongens forsta match pa guta
Efter tre spelade omgångar var det dags för Sundbybergs IK att åka till Visby för att möta FC Gute

På ett soligt Gutavallen så kändes det knappt som att domaren hade startat matchen innan Sebastian Ekeros nådde högst på ett inlägg från Daniel Badjelan och nickade dit 0-1.

FC Gute försökte ofta vända spelet och komma fram på kanterna där ibland var nära att bli farligt vid ett par tillfällen. En bit in i första halvlek löper Ricardo Gray på ett instick bakom backlinjen. Hann hinner precis få en touch på bollen innan målvakten kommer utfarande och kapar honom i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och Ricardo tar själv hand om den och sätter dit 0-2 till Sundbyberg.

Precis innan halvtidsvilan så slår FC Gute ett inlägg som oturligt nog tar på försvararens hand och även denna gång dömer domaren straff. Gutes spelare är kylig och placerar in 1-2 precis före halvtid.

Inledningsvis i andra halvlek så kommer Sundbyberg ut med mycket energi och pressar hemmalaget till några farliga bolltapp. Däremot så är det FC Gute som börjar ta över mer och mer av bollinnehavet. Men Sundbyberg utökar sin ledning. 1-3 kommer genom en snabb omställning där Ricardo Gray hittar ut till Johannes Owusu som löpt sig fri. Kyligt rundar han målvakten och lägger in bollen i mål.

Gute reducerar kort därpå genom ett fint förarbete där bollen placeras in i Martin Limpars högra hörn.

Resultatet 2-3 står sig den sista halvtimmen trots rejäl påtryckning från hemmalaget. Det var en del svettiga minuter i slutet men ännu en stark kämpainsats gör att Sundbybergs IK kan åka hem med alla 3 poäng.