Herr A
Sikbg1

Sultani stannar

Publicerad 2022-02-05 09:33
Ab9673f6 02cd 47ce 9247 20d9e576fb62
Foto: Idrottsfoto
21-årige högerbacken Gabriel Sultani väljer att fortsätta i grönt 2022

Sultani har en lång bakgrund som ungdomsspelare i klubben och var en del av den framgångsrika 00-kullen som kvalificerade sig för nationellt division 1-spel. Han debuterade i A-laget som 19 åring i division 2 och blev därefter uppflyttad. Nu står det klart att det blir en fortsättning även över 2022.
– Känslan är jättebra. Jag har ju spelat i Sundbyberg totalt i ungefär 9 år nu om man räknar med alla ungdomsåren. Det är verkligen en förening som är skött på ett professionellt och bra sätt nu för tiden, så det känns kul och rätt att stanna, säger Gabriel och lyfter den positiva miljön som finns inte minst i ungdomsverksamheten.
– Som juniorspelare blir du till exempel belönad med att få träna med A-laget om du gör det bra, vilket är väldigt motiverande som ung spelare i och något som inte alla klubbar kan erbjuda. Under alla år jag spelat i "Sumpan" har det alltid funnits en speciell kemi och sammanhållning här som man inte hittar i vilken förening som helst, berättar Gabriel.

Förra året blev det "bara" en andraplats, något som skapat en revanschlust inom laget enligt Gabriel.
– Förra året föll vi på målsnöret vilket var surt, men det blir som en extra motivation för oss spelare och ledare i år. Förra säsongen var väldigt lärorikt för mig personligen då jag började säsongen bra, fick en liten personlig svacka under sommaren men avslutade säsongen med en väldigt stark höst, säger Gabriel och poängterar att han ser optimistiskt på den nya säsongen.
– Vi är alla överens om att falla på målsnöret i år igen inte är aktuellt. Försäsong har börjat lysande, både för laget och mig personligen. Truppen håller fortfarande på att byggas men det ser lovande ut tycker jag. Det finns en trygghet i att vi har kvar en massa spelare från förra året, vilket gör att vi enklare kan bygga vidare på det projekt som vi påbörjade för 2 år sedan, förklarar Gabriel och fortsätter.
– Sedan vet jag att både Isaac och Adam jobbar dygnet runt för att förstärka truppen och organisationen runt om. Jag har haft bra samtal med de båda och de har förklarat hur de vill att säsongen ska se ut. Utan att gå in på för mycket detaljer så har vi en samsyn och är överens om hur vi vill att säsongen ska bli så det känns riktigt bra, avslutar Gabriel.

Huvudtränare Adam Larsson är mycket nöjd med förlängningen: "Med och konkurrerar på allvar"

– "Gabbe" är en extremt lojal och omtyckt spelare i laget med en tuffhet och en fin högerfot. Det är en spelare som spelar med mycket hjärta och som alltid sätter laget före jaget. Han bidrar alltid till gruppen och träningsmiljön oavsett om han spelar regelbundet eller inte men i år är han med och konkurrerar på mer allvar än någonsin. En otroligt värdefullt spelare för oss som ska bli jättespännande att följa vilka steg han kan ta i år.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub