Herr A
Sikbg1

Spelarpresentation: Georgios Tzellos

Publicerad 2023-06-29 12:59
Georgiostzellos
Ett av nyförvärven inför 2023 som vi nu äntligen kan presentera är den grekiske mittbacken Georgios Tzellos som anslutit från Apollon Solna under försäsongen.

– Först och främst vill jag säga att jag är väldigt glad över att vara här. Från dag ett har alla känts som en stor familj.

Georgios fostrades i Anagennisi Karditsas där han bland annat flyttades upp till A-laget i grekiska andraligan som 19-åring. När flyttlasset gick från Grekland till Sverige 2021 fick fotbollen stå lite åt sidan till en början men nu är Georgios redo att satsa uppåt igen.

– Jag valde att komma till Sundbyberg för att det är en historisk klubb, vars lag är ett nytt och spännande projekt med framtidsambitioner som matchar mina egna.

– Jag har en del erfarenhet från proffsfotbollen i Grekland som jag bär med mig hit. Jag skulle beskriva mig själv som en aggressiv och fysisk duellspelare, så det är något jag vill bidra med på planen till laget.

Under vårsäsongen har han noterats för sju starter på de tolv första matcherna. Några matcher har missats på grund av småskador. Nu väntar ett sommaruppehåll och möjlighet att komma tillbaka till höstsäsongen fysiskt ännu starkare.

– Mitt fokus är först och främst att jag ska hjälpa laget så mycket jag kan. Allt jag vill är att vi ska göra en bra säsong i år och göra det som ett lag, avslutar Georgios.

Isaac om värvningen:

– Georgios bidrar jättemycket till gruppen med sin personlighet och vi är väldigt glada att ha honom här. Han har alltid nära till skratt men vet också när det är dags för allvar. Fotbollsmässigt har han gjort en fin utveckling under våren. Det märks att han börjar hitta sin tillbaka till formen och om han får vara skadefri kommer han bara fortsätta att växa under hösten.


Fakta Georgios Tzellos

Tröjnummer: 3
Position: Mittback
Född: 21 september 1997
Tidigare klubbar: Anagennisi Karditsas, Apollon Larisas, Bollstanäs SK, Erikslunds KF, Apollon Solna FK

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub