Herr A
Sikbg1

Ridwan Ahmed uppflyttad

Publicerad 2023-03-21 14:49
Ridwanahmed
Den bollskicklige mittfältaren flyttas upp till herrlagstruppen från egna led

Efter ett antal uttagningar i matchtruppen och flertalet rotationsträningar kom den efterlängtade debuten i den 78:e minuten borta mot Vaksala SK förra året. I år tillhör "Ridde" truppen på heltid.
− Det känns riktigt bra. Otroligt roligt att bli uppflyttad, det är något jag jobbat hårt för och äntligen händer det.

Ridwan har haft en stark utveckling i klubben och framförallt juniorerna där han gick från att vara inhoppare i P17 till att blomma ut till ett givet inslag i P19-startelvan. Totalt blev det 20 starter och 5 mål i regionala P19 Div.1 förra året, utöver gästspelen med herrlaget.
− Jag har flera goda egenskaper men skulle främst beskriva mig själv som en bollskicklig spelare som är snabb med boll. På planen trivs jag som en offensiv mittfältare och gillar att länka spelet mellan backlinjen och anfallarna och självklart att skapa målchanser på egen hand.

Han blev den andra junioren att debutera i Div 3 förra året, efter Hugo Arias, och har även känt på seniorfotbollen i reservlagsserien utöver rotationsträningarna. Nu laddar han för fullt för sin första seniorsäsong.
− Jag skulle säga att den största skillnaden är tempot. Allt går snabbare i seniorfotbollen såklart och det ger dig mycket mindre tid med bollen. Mina förväntningar denna säsong är att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt och för egen del spela och prestera på den nivå jag vet att jag kan. Även vinna matcher och klättra i tabellen såklart.

Isaac om Ridwan:
− Ridde är en kreativ spelare som är otroligt skicklig när han hittar formen. Det finns mycket potential och jag vet att det vi sett på träningarna hittills bara är början på något riktigt spännande.


Fakta Ridwan Ahmed

Tröjnummer: 14
Född: 13 mars 2003
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, Vasalund IF

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub