Herr A
Sikbg1

Martin Limpar förlänger

Publicerad 2022-02-04 14:16
Md img 0077
Foto: Idrottsfoto
Herrlagets trotjänare Martin Limpar har till vår stora glädje valt att förlänga sin tid i klubben med ytterligare ett år

Kändes helt rätt att förlänga. Vi har ett bra projekt igång som Zoran Lukic startade och Adam (Larsson, ny huvudtränare) nu tar vidare och sätter sin prägel på. Vi har en otrolig trupp så det känns riktigt kul att fortsätta gnugga på. Är mer taggad inför den här säsongen än någonsin, säger Martin.

Limpar är den spelare i herrlaget med flest säsonger i klubben. Han kom hit som junior vintern 2007 har sedan dess (förutom ett kortare lån till Ekerö BoIS hösten 2017) varit med och outtröttligt varit en glädjespridare och viktig kugge i laget år efter år.

– Det är en otrolig förening med mycket passion och vilja bland alla involverade ledare, föräldrar och spelare. Utöver att jag började spela här blev jag även ganska snabbt involverad som tränare för P-93 också och därefter har man varit helt fast i det underbara föreningslivet som SIK erbjuder. Både som spelare och ledare är det en väldigt unik och positiv upplevelse, vilket gör det väldigt enkelt och kul att spendera 4-5 dagar i veckan på IP.

Under de senaste säsongerna har Martins tränarengagemang riktats in på individuell målvaktsträning. Han är idag ansvarig för målvaktsutbildningen till klubbens yngre målvakter, tillsammans med målvaktskollegan i damlaget Angelica Riggo.

Det är ett minst sagt underhållande uppdrag. Det finns mycket potential och en hel del energi hos de yngre och de gäller att få alla fokuserade. Det är utmanande att försöka möta varje målvakts individuella behov inom ramen för gruppens helhetsbehov. Vi varierar träningen mycket och hittar vad som fungerar bäst, det är väldigt roligt och lärorikt för mig som ledare. Att sen få jobba med Riggo har höjt kvalitén ytterligare, hon har ett otroligt sinne för detaljer som hjälper målvakterna enormt.

Under de senaste säsongerna har Martin varit given mellan stolparna i herrlaget och stått för många matchavgörande prestationer. 2020 blev han bland annat utsedd till årets spelare och skulle av många rankas som seriens bäste målvakt.

Min egna utveckling har gått uppåt och min vilja att fortsätta hålla den utvecklingskurvan är fortfarande stark. Det finns flera duktiga målvakter i klubben som jagar min plats och de ska få slita lika hårt som jag fick göra för att ta den, menar Martin och refererar till sina säsonger bakom den förre förstemålvakten Kjell Borch (fd Jönsson) som stod i många år.

Laget slutade på en andraplats i division 3 förra säsongen men fick aldrig chansen att kvala till division 2 pga att restriktionerna satte stopp. I år är laget revanschsuget och går för uppflyttning på nytt.

Vi ser ut att behålla en stor del av förra årets trupp och verkar få in några riktigt bra spelare. Jag tror att 2022 blir ett riktigt bra år för oss. Adam lägger ned ett gediget arbete och vi spelare känner oss alltid väl förberedda på det som kommer och det finns alltid ett bra svar om vi undrar något. Jag tror att våran spelidé om att vara ett underhållande och spelande lag att se på kommer ha utvecklats ännu mer när försäsongen är över och det ska bli riktigt spännande att se hur det ser ut på matcherna när de drar igång, avslutar Martin.

Martin ger oss otroligt mycket både som person och målvakt. Känns fantastiskt att få ha kvar honom i laget och jag ser mycket fram emot ännu en säsong ihop, säger Isaac, sportchef för herrlaget.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub