Herr A
Sikbg1

Mariusz Szaflik klar för Sundbyberg

Publicerad 2023-05-12 15:10
D722fdf5 eaa3 403a b8f7 a145c06dac16
Den polske anfallaren, som stod för 13 mål förra säsongen, har anslutit till klubben från Essinge IK.

– Det är en fantastisk känsla att vara här i Sundbyberg! Man känner att klubben ligger på en hög nivå när det gäller förberedelser och förhållningssätt till arbetet. Ledningen, tränarstaben och personalen är mycket engagerade. Stämningen är väldigt bra och min första tid här har varit fantastisk. Jag blev väl mottagen och varmt välkomnad från dag ett.

Efter att hans dåvarande lag Olympia FF fick problem, gick flyttlasset till Essinge IK under sommaren, där blev det tretton mål och fem assist på åtta matcher under hösten. Något som väckte hoppet om att personligen avancera i seriesystemet.
– Jag vill nå så högt upp som möjligt och när jag fick möjligheten att träna med Sundbyberg tog jag den och från första träningspasset visste jag att den här klubben kunde hjälpa mig att utvecklas. Det är en klubb med historia och människor med passion som finns i den. Det övertygade mig definitivt.
– Jag kommer ursprungligen från en liten stad i norra Polen som heter Dargowo, den ligger nära staden Elbląg. Jag har bott i Stockholm sedan 2019. Som spelare är jag ambitiös och hårt arbetande. Jag trivs bäst som nummer nio, som en typisk anfallare, men jag gillar också att spela på en kant ibland.

Sedan seriestart har han väntat på att få göra sitt första tävlingsmål för klubben och förra matchen mot Husby lossnade det äntligen. I den tionde minuten stod han för det förlösande 1-0-målet och senare även det punkterande 5-1-målet.
– Det var en härlig känsla när man äntligen gör mål och hela laget springer fram och kramas för att fira tillsammans. Det var vackert!
– Mina förväntningar inför den här säsongen är tydliga! Avancera i ligan! Göra minst 15 mål och bara göra det jag älskar, att spela fotboll, avslutar Mariusz.

Isaac om Mariusz:
– En grym person och precis den spelartyp vi ville få in i laget under försäsongen! Mariusz är en snabb och kraftfull striker som vi tror kan bli vår nästa stora målskytt om alla bitar faller på plats. Han har kommit väl in i gruppen och vi är väldigt glada att han är här.


Fakta Mariusz Szaflik

Tröjnummer: 9
Position: Forward
Född: 18 september 1996
Tidigare klubbar: Powiśle II Dzierzgoń, Victoria Rychliki, Olympia Stockholm FF, Essinge IK

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub