Herr A
Sikbg1

Johannes Miljeteig uppflyttad

Publicerad 2023-05-04 13:31
Johannesmiljeteig
Den reslige 18-årige mittbacken har tagit plats i backlinjen efter fina insatser i juniorlaget.

− Det känns väldigt roligt att bli uppflyttad till A-laget. Känner att jag trivs väldigt bra med både spelare och tränare och vi har en liknande vision.

Johannes gick från klarhet till klarhet föregående säsong innan knäproblematik satte stopp för vårsäsongen och en bit in på hösten. Trots det gjorde Johannes en stark comeback och har under försäsongen visat att han håller A-lagsklass.
− Jag visade under en längre period att jag kunde göra det bra mot lag i div 3 och 4. Jag tror också att min bolltrygghet under press var en avgörande faktor som fick tränarna att vilja ha upp mig. Jag är främst en defensiv spelare som är stark i uppspelsfasen och har inga problem med att föra bollen upp i banan om det skulle krävas. Jag tycker själv att jag är ganska svår att pressa.

Tidigare har Johannes redan varit med en sväng i seniorfotbollen. Han spelade i division 5 och 6 som 15-16-åring och kliver nu in i division 4.
− Den största skillnaden mot juniorfotbollen är den fysiska biten enligt mig. I juniorfotbollen är man inte lika erfaren och gör därför inte lika mycket tacklingar då man är rädd för att få kort. Mer erfarna spelare vet vilka gränser som finns och kan därför ta lite hårdare dueller.

Johannes har spelat 90 minuter i tre av de fyra inledande matcherna och växer med uppgiften för varje match.
− Mina förväntningar på laget under säsongen är att vi ska kliva upp till trean igen vilket jag verkligen tror att vi kan göra om vi får allt att stämma. Mina förväntningar på mig själv är att göra allt i min makt för att laget ska gå upp, vilket innebär att jag ska hålla nollan i så många matcher som möjligt.

Isaac om Johannes:
− En väldigt lovande och bra spelare som ständigt tar nya kliv. Kommer dock rycka in i lumpen till hösten, men inte allt för långt bort, så vi hoppas kunna hitta en bra kombination där. Vi ser fram emot att följa Johannes utveckling och ska se till att bidra till den så mycket som möjligt.


Fakta Johannes Miljeteig

Tröjnummer: 4
Roll:
Mittback
Född: 1 december 2004
Tidigare klubbar: Bromstens IK, Djurgårdens IF, Apollon Solna FK
Matcher i SIK A: 3

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub