Herr A
Sikbg1

Intervju med Simon Åberg

Publicerad 2021-01-27 12:45
Simonaberg2
Lär känna Simon Åberg och hans tankar om flytten till Sundbyberg och säsongen i stort

Varmt välkommen, Simon. Hur känns det?

– Tack så mycket. Mycket bra.

Varför blev det Sundbyberg?

– För min del var det flera faktorer som spelade in, möjligheten att fortsätta jobba tillsammans med tidigare kollegorna Viktor och Adam, möjlighet att arbeta med en så pass rutinerad och kunnig person som Zoran, hela organisationen kring laget och att jobba med seniorer efter några år inom ungdomsverksamhet.

Vilka intryck har du fått så här långt?

– Goda intryck, verkar vara bra folk i klubben och fina faciliteter samt stort fokus på att utbilda yngre spelare till sitt herrlag. Goda värderingar som passar mina egna vilket gör att det känns jättebra att få hjälpa till och bidra.

En kort introduktion om dig själv, för de som inte har koll?

– Jag är 34 år gammal och uppväxt i Hälsingland. Arbetar som resurspedagog på skola som inriktar sig mot elever inom autismspektrum. Har en magister inom idrottsmedicin. På fritiden umgås jag helst med min flickvän Isabel och min son Valter. Har själv spelat fotboll tidigare, framför allt i Söderhamns FF och spelat i division 2 som högst. Varit tränare och fystränare i Djurgårdens pojkakademi de senaste tre åren. Dessförinnan var jag fystränare i IBK Dalen i Umeå.

Vilken typ av fotboll tycker du mest om?

– Tycker fotboll ska vara underhållande och underhållande fotboll för mig är när den spelas med hög risk och hög intensitet. Jag ser gärna löpstarka spelare som ofta spelar hotande passningar med många djupledslöpningar bakom motståndarnas olika lagdelar. När vi inte har bollen så ska målet vara att ta tillbaka den så fort som möjligt.

Vilka styrkor kommer du främst kunna bidra med?

– Det mest uppenbara är väl min kompetens inom den fysiska träningen. Jag är även duktig på att coacha och ger mycket feedback till spelarna. Mitt fokus har främst legat på att utveckla individer de senaste åren och där hoppas jag att jag kan bidra under säsongen.

Vad är dina förväntningar på din tid här?

– Jag vill uppleva nya saker och få nya perspektiv som utvecklar mitt tränar- och ledarskap. Jag har även förhoppningar om att vi som lag ska utvecklas mycket och att det kan leda till goda resultat.

Hur går tankarna inför säsongen 2021?

– Jag vet en del om hur det gick för laget förra säsongen, sett ett par matcher på video. Jag tror att vi har goda möjligheter att fortsätta bygga på den goda träningskultur som finns där många spelare utvecklas. Hoppas vi kan klättra några placeringar i tabellen jämfört med förra säsongen, men vet väldigt lite om lagen vi ska möta än så länge.

Du har inte gjort någon träning och träffat alla än. Hur är känslan inför det?

– Det ska såklart bli mycket roligt att få träffa alla och börja arbeta tillsammans.

Vad ser du mest fram emot just nu?

– Att följa min två månader gamla sons utveckling. Och såklart ett samhälle utan livshotande virus.


Stort lycka till och återigen varmt välkommen till Sundbyberg!

– Tack!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub