Herr A
Sikbg1

Intervju med Adam Larsson

Publicerad 2021-01-27 17:00
Adamlarsson2
Lär känna Adam Larsson, ny assisterande i herrlaget. Adam har spelat större delen av sin karriär som mittback i Mjällby, nu fokuserar han på tränarskapet

Välkommen hit Adam, hur känns det att vara här?

– Stort tack! Det känns verkligen roligt. Vi blir ett stort och bra team runt laget och jag tror att vi kan lära oss väldigt mycket av varandra i år, vilket kommer att utveckla både spelet, spelarna och oss ledare. Att få förmånen att lära ifrån en utav svensk fotbolls mer rutinerade tränare i Zoran och att jobba med en vad jag förstått det som, en ambitiös, träningsvillig och utvecklingsbar trupp ska bli superkul. Och att kunna komma hit tillsammans med Viktor och Simon som jag känner från förra året är grymt för mig personligen.

Vad har för uppfattning har du hunnit bilda dig om klubben så här långt?

– Att det är en väldigt seriös och välskött förening med sunda värderingar och en långsiktighet i åtanke. Det ska bli väldigt kul att lära känna alla människor i och kring klubben.

Kan du presentera dig själv för läsarna?

– Jag är 31 år gammal och arbetar som handelsrådgivare på Storbritanniens Ambassad i Stockholm. Jag kommer från Blekinge nere i södra Sverige, men en nyfikenhet att uppleva nya saker har inneburit att jag har bott i flera olika länder och rest så fort jag haft chansen, vilket såklart har format mig mycket som människa. När det kommer till min fotbollsbakgrund så avslutade jag relativt nyligen min aktiva fotbollskarriär. Jag spelade majoriteten av min karriär i Mjällby AIF (Division 1, Superettan och Allsvenskan). Men jag har t.ex. också spelat i Umeå FC (Division 1) och i Keflavík ÍF (Isländska högstaligan). Som tränare så coachade jag i Djurgårdens akademi förra säsongen tillsammans med Viktor och Simon och för ett antal år sedan arbetade jag som instruktör på ett fotbollsgymnasium som drivs i Mjällby AIF:s regi.

Om du fick beskriv ditt favoritsätt att spela fotboll på, hur ser det ut?

– Jag gillar när fotboll spelas med väldigt mycket passion, energi, aggressivitet, inlevelse och initiativtagande! Jag tror på en framåtlutad approach där laget i försvarsspelet strävar efter att pressa motståndarlaget och i anfallsspelet strävar efter att slå lagdelar och ta sig mot mål. Detta innebär inte att jag är främmande för ett försvarsspel där man sitter lite djupare i perioder, vilket jag anser är en viktig del av spelet att också kunna behärska, däremot vill jag inte se att man blir passiv i ett sånt försvarsspel. I anfallsspelet föredrar jag bollskickliga spelare som hela tiden flyttar bollen på ett sätt så att motståndarna öppnar upp farliga ytor där vi sedan kan trä in bollen och bestämt gå mot mål.

Vilka är dina främsta styrkor som tränare?

– Det faktum att jag nyligen spelat fotboll på en hyfsad nivå är något som jag kommer att se till att använda till min fördel. Jag spelade hela min karriär som mittback och min allra främsta egenskap som spelare var att jag var en ledare på planen som kunde styra och organisera mitt lag. Jag tror därför att jag kan förmedla försvars- och pressprinciper på ett bra sätt utifrån hur vi väljer att spela och jag tror att jag framförallt kan bidra till att vi i år ska vara väldigt starka i den delen av spelet.

Beskriv dina förväntningar på säsongen.

– Jag vill lära mig massor tillsammans med ledarkollegorna och spelartruppen. Det är en fantastisk känsla att få vara del av ett lag som gemensamt strävar efter ett mål tillsammans. Jag ser fram emot hantverket som det är att gå till träningen varje dag och utvecklas undan för undan, träning för träning. Utveckling och progression är underbart och det ger en härlig känsla av syfte och förverkligande.

Hur bra koll har du på lagen vi möter i år?

– I nuläget så har jag dålig koll, men det finns kollegor med bättre koll på den saken. Det finns säkert ett antal bra lag i serien, men mina tankar är att vi kommer gå in i säsongen med bröstet utåt och med en oerhört stark tro på det vi gör!

Du har hunnit träffa Zoran, berätta.

– Det var väldigt kul. Zoran har mängder av erfarenhet och jag kommer vara oerhört lyhörd och se till att snappa upp allt vad jag kan. Zoran verkar också otroligt ödmjuk och tydlig med att vi lär oss av varandra.

Du ska inom kort träffa laget. Hur är känslan?

– Det ska bli superkul, det har man längtat efter. Jag har hört mycket gott om laget och det ska bli intressant att få se alla in action.

Vad ser du mest fram emot nu?

– Just nu ser jag mest fram emot att komma igång ute på planen. Men i ett lite längre perspektiv så ser jag även fram emot den första seriematchen, när det verkligen är igång på allvar, med krig om poäng! Jag älskar att tävla!

Stort lycka till och återigen varmt välkommen hit!

– Tack så hjärtligt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub