Herr A
Sikbg1

Hugo Arias flyttas upp

Publicerad 2023-02-23 11:51
Hugoarias
18-årige Arias, som debuterade och gjorde mål redan förra året, är nu en permanent del av truppen

Med en stark fjolårssäsong i ryggen där det blev 5 mål på 15 matcher i P19-serien, A-lagsdebut och mål samt utmärkelsen årets framsteg i Herr J, har Hugo Arias belönats med en plats i herrtruppen 2023. Han har tackat för förtroendet genom att göra 2 mål på de 3 första träningsmatcherna under försäsongen.
− Det känns otroligt kul och motiverande att ha blivit uppflyttad till herrlaget, ett kvitto på att tiden med Herr J var framgångsrik.
Det är alltid sjukt kul att få göra mål, speciellt när man varit sugen på att äntligen få komma ut och lira matcher igen. Sedan hade det inte varit möjligt utan de fina framspelningarna från lagkamraterna. Men sammanfattningsvis är det en skön känsla och det kommer med säkerhet bli mer utav den känslan.

Hugo är en offensiv spelare som spelat på samtliga platser på mittfältet och i anfallet under föregående år.
− Jag trivs bäst som "tia" och älskar att ha bollen rättvänd mot mål, där jag är både assist- och målfarlig, vilket gör mig svår att läsa av i den sista tredjedelen. Skulle även beskriva mig som en ganska fysisk spelare som kan vinna mycket boll vilket gör mig till en stabil pjäs att ha på mitten.

Som tidigare nämnt har Hugo redan samlat på sig lite seniorerfarenhet. Han tränade en del med herrlaget förra året och totalt blev det tre inhopp och mål direkt.
− Den största skillnaden med seniorfotboll är nog det taktiska enligt mig, allt är mycket mer planerat och uttänkt. Men den fysiska delen är även en stor skillnad, smällar som man fick ont av mot jämnåriga är inget i jämförelse med smällarna man kan få nu.

− Förväntningarna på kommande säsong är såklart att klättra tillbaka upp till division 3. Oturligt nog halkade vi ner till division 4 men det ska ändras på. När det kommer till mina förväntningar kring mig själv gäller det bara att hela tiden utvecklas och sträva framåt, aldrig vara nöjd!

Isaac om Hugo:
− Hugo gjorde det väldigt bra förra året och det ska bli väldigt kul att se vilka steg han kan ta i år. Det är en skicklig spelare som har framtiden för sig om han fortsätter att jobba stenhårt!


Fakta Hugo Arias

Tröjnummer: 22
Position: Mittfältare
Född: 2 oktober 2004
Tidigare klubbar: AIK, Apollon Solna FK, BP

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub