Uddamålsförlust mot Vasalund

Publicerad 2018-04-24 10:21
Sik vasalund 19
Sundbybergs herrlag fick inte med sig någon poäng i lokalderbyt mot Vasalund i helgen

Matchen inleddes med ett stort bollinnehav från gästernas sida, men Sundbyberg såg återigen väldigt stabila ut i sitt försvarsspel. Med ett disciplinerat hemmalag och ett Vasalund som hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna blev första halvlek ganska tillknäppt. De grönklädda stack upp med några omställningar men fick generellt ganska korta anfall. Sundbyberg gick till pausvila med den bästa målchansen i bagaget. Mittbacken Tobias Waldenström nådde högst på en frispark och nickade bollen ner mot stolproten men Vasalunds målvakt stod för en fantomräddning.

I den andra halvleken jämnades spelet ut något, men det var de rödklädda som gjorde matchens första mål efter att snyggt ha avslutat ett inspel i den 64:e matchminuten. Efter målet höjde sig Sundbyberg och etablerade längre anfall och ett större bollinnehav. Hemmalaget lyckades skapa ett par halvchanser utan att riktigt få till det. Vasalund var istället nära att utöka på en kontring i slutet av matchen med ett avslut som tog i stolpen. Slutresultatet skrevs 0-1 till Vasalund när domare Mohammad Dabestani blåste av efter 93 spelade minuter.

Sundbyberg gör återigen en stark prestation, framförallt defensivt, mot favorittippat motstånd. Nu laddar laget om inför kommande helgs bortaresa till Gotland då det är dags för match mot FC Gute.