Herr A
Sikbg1

Alexander Carlberg förstärker offensiven

Publicerad 2023-03-22 13:56
Alexandercarlberg
20-årige Carlberg kliver in i herrlagstruppen efter en lyckad säsong i Herr J föregående år.

− Känns jättebra och är glad över att få spela vidare i fina Sundbybergs IK. Jag gör alltid mitt bästa och jobbar hårt under varje träning och match och jag tror framförallt att det är det som tränarna varit nöjda med och valt att ta med mig. Sen fick jag även visa upp min mångsidigheten förra året och att jag klarar av att spela på alla positioner framför backlinjen, vilket är användbart för en tränare.

− Jag är främst offensivt lagd där mina bästa egenskaper är mitt spelsinne och teknik. Brukar vara skicklig på att slå bra passningar men även ta löpningar som öppnar upp ytor för andra och skapar målchanser. Jag trivs i alla offensiva positioner med kanske allra bäst i rollen som offensiv mittfältare centralt där jag anser att mina kvaliteter blir till störst nytta för laget.

Alexander debuterade med herrlaget redan på försäsongen förra året i Stockholm Cup och har spelat i både reservlagsserien och rotationstränat utöver sina 16 starter och 3 mål i P19 Div.1 2022.
− Största skillnaden är att man som bollhållare får mycket mindre tid tills en motståndare är tätt intill när man spelar med seniorer. Det gäller att ha snabbare beslutsfattning och man får dessutom vara beredd på att det kommer vara tuffare närkamper.

− För egen del är målet att spela så mycket som möjligt i år, vara skadefri och vara starkt bidragande till att laget vinner matcher. Vi ska som lag se till att bli samspelta och kämpa för att ta oss tillbaka till division 3.

Isaac om Alexander:
− Alex har gått från klarhet till klarhet under försäsongen, han har anpassat sig snabbt och fått en riktig utvecklingsboost i den nya miljön. Han lyssnar noga på tränarnas direktiv och lär sig väldigt snabbt. Det blir oerhört spännande att se vart det bär av i år.


Fakta Alexander Carlberg

Tröjnummer: 16
Född: 11 november 2003
Position: Mittfältare/forward
Tidigare klubbar: Bele Barkarby FF, FC Järfälla

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub