Sik banner ishockey myclub

Samarbete SIK vs AIK

Samarbetsavtal Sundbybergs IK och AIK Hockey

Bakgrund

AIK Hockey ("AIK") är en av Sveriges mest anrika ishockeyklubbar med stor verksamhet på högsta elitnivå på junior- och seniornivå däribland hockeygymnasium. Verksamheten till och med U15/U16 är breddbaserad och erbjuder en god hockeyutbildning för barn- och ungdomar i primärt norra Stockholm.

I takt med ökande ålder ökar även inslagen av elitsatsning med tillströmning av ungdomar från storstockholm men även från andra delar av landet. I och med U16 och junioråldern övergår verksamheten till en elitverksamhet.

Sundbybergs IK Ishockey ("SIK") är en lokalt förankrad ishockeyklubb för barn- och ungdomar i Sundbyberg med omnejd. SIK har som mål att utveckla ishockeyglädje och ishockeykunnande genom god utbildning i stora årskullar av unga ishockeyspelare som behåller sitt ishockeyintresse långt upp i åldrarna.

Målet är att få fram många duktiga ishockeyspelare med bas i breddverksamhet och ha en stark tjejverksamhet. Genom sina komplementära verksamhetsinriktningar har AIK och SIK senaste tiden fört diskussioner om att samarbeta.

Syftet med samarbetet är att bygga en stark relation som möjliggör klubbarnas vision om att fler ungdomar ska kunna spela ishockey högt upp i åldrarna och erbjuda bästa möjliga hockeyutbildning, där AIK har ett fokus på tävling och SIK har tävlingsinriktning men med större fokus även på breddverksamhet.


SIK har en verksamhet för flickhockey baserad på nyrekrytering och en ambition att bygga en "tjejstege" från Tre Kronors Hockeyskola upp till Flickor A och/eller damjuniorer.

AIK Hockey har Damlag på elitnivå, SDHL, och ett damjuniorlag samt platser på Hockeygymnasium för tjejer. (NIU)

Syfte 1) Bästa möjliga utbildning för ishockeyspelare, flickor och pojkar

- Att främja och bibehålla intresset för ishockey, så högt som möjligt, så länge som möjligt.

- Att möjliggöra en påfyllnad och flöde av spelare till AIKs damjunior

- Att ha ett potentiellt utbyte av tränarkompetens i utbyte mot samträningar eller annat

2) Att stödja Avsiktsförklaringen och Stockholmsmodellen (Hemmaplansmodellen)

- Att tidigt lära känna fler spelare, olika lag och klubbar

- Att testa utan att byta klubb

- Att spela på hemmaplan så länge som möjligt

- Att ha ett långsiktigt och synkroniserat utbildningstänk

- Att bli sedd hela vägen

3) Kvalitetssäkring

- Att ha ett utbyte av coacher och ledare resp. deras kompetenser

- Att bygga långvariga relationer mellan klubbarna

Samarbete under säsongen 20/21 och framåt

Kick-off event på Hovet där AIK bjuder in Sundbybergs IK. Ev. Mini-match för U9/U10.

Sundbybergs IK bjuder in AIKs tjejspelare till träningar och framför allt matcher som ett komplement till reguljär träning och match i AIK ungdom.

Kommunikation till berörda spelare och föräldrar samt i allmän kommunikation

Regelbundet utbyte under säsong av erfarenheter, träningsupplägg, information kring spelare, etc.

Uppföljning och utvärdering

AIKs SDHL resp. Dam-juniorer hjälper till när schemat tillåter med uppstart av tjejhockeyskolan och flickverksamheten i Sumpan.

I samförstånd samarbeta kring målvaktsträning och målvaktstränare för att tillgodose kvalitet och rekrytering/bibehålla.

Tillstånd att använda logotyp för marknadsföring av gemensamma initiativ. I strikt samförstånd med varumärkesägaren och avstämt mot kommunikationsstrategi/profildokument.

Sammanfattning

För såväl AIK som Sundbybergs IK innebär samarbetet en vinna-vinna situation där båda klubbarna aktivt bidrar till Stockholms Ishockeyförbunds målsättning att skapa möjlighet för fler spelare att spela på högsta nivå högre upp i åldrarna. Samtliga spelare kommer få en god utbildning med möjlighet till god istid och i tillägg så erbjuds utlånade spelare från U15/16 en möjlighet att komma tillbaka till AIK resp. återvända till SIK och fortsätta att hänga ihop med kompisar.

SUndbyberg/Solna den 11 juni 2020

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub