Sik banner klubben copy

Anmälan till Friidrottskollot 2020 öppnar 26 februari!

Här anmäler du dig till Friidrottsskolan 2020!

Här får du lite information om hur dagarna ser ut.!

Mellan vilka tider pågår Friidrottsskolan?

Själva verksamheten håller på mellan kl .9-15 men man kan lämna från kl 08.00 då ledare finns på plats för att ta emot era barn. På samma sätt finns det ledare kvar till kl 16 för hämtning. OBS! Det kostar inget extra att lämna eller hämta barnen utanför ordinarie tid, 9-15.

Hur ser dagarna ut?

Första dagen (måndag) samlas vi kl. 8.30 vid höjdhoppsmattan. Där har vi upprop och lite information och utdelning av kollotröjorna. Därefter går barnen med sina respektive ledare för att påbörja dagen, först med lite lära-känna-lekar och därefter friidrottsgrenar. Det är bra om förälder eller någon annan som kan bekräfta att kontaktuppgifterna (telnr, e-post) stämmer, lämnar barnet första dagen

Övriga dagar samlas vi senast kl 9 hos barnens respektive gruppledare.
Efter samling och upprop brukar vi starta med lekar och klassisk friidrotts­uppvärmning där­efter får gruppen testa på olika friidrottsgrenar. Det kommer att hinnas med två grenar på för­mid­dagen. Vid 10.30-tiden är det mellanmål och sen är det dags för nästa friidrottsgren.

Lunchen serveras ca kl. 12-13, och kommer att ätas i Ängsskolan. Vi är uppdelade i olika matlag, och varje matlag kommer gå gemensamt till och från Ängsskolan med sina respektive ledare.

Efter lunch fortsätter verksamheten gruppvis och vi fortsätter att testa friidrottens olika grenar, olika bollspel och stafetter.

Kl. 15 är det slut för dagen men det kommer finnas ledare kvar till senast kl 16.
Fredag är avslutningsdag och då brukar vi försöka ha en lagtävling där man räknar ihop poäng på olika grenar, där laget får poäng för alla i laget som testar grenen. På fredagen är det även utdelning av medalj efter mellanmålet.

Vilka grenar får barnen testa på?

I huvudsak får de testa längdhopp, höjd , tresteg, kula, spjut, slägga, häcklöpning, och löpning (sprint, stafetter långlöpning).
En nyhet i år är att man också kan få testa stavhopp med riktiga stavar i en riktig
stavhoppsbädd.
Vi kommer också ha en "VM-hörna" för fotboll på konstgräsplan bredvid idrottsplatsen.
Ska barnen ha med sig mat?
Alla barn får lunch (kl.12-
13) och mellanmål (ca kl.10.30) och om barnet behöver ytterligare något i matväg får man ta med det själv. Lunchen är som skollunchen och det finns alltid sallad och bröd till maten. Mellanmålet består av smörgåsar med pålägg, dricka och frukt och serveras på förmiddagen.

Vilken kompetens har ledarna?

Många av ledarna är aktiva eller fd aktiva friidrottare. De har också erfarenhet av att varit ledare på kollot tidigare år och har själva varit kollodeltagare när det var yngre.
Genom kommunen får vi hjälp av ungdomar som sommarjobbar som ledare. Många av dessa har varit med tidigare år och har fått utbildning i hur grenarna fungerar och framförallt säkerheten kring dessa.

Det finns alltid minst en ledare med erfarenhet av friidrott eller ledarskap på friidrottskollot i varje grupp för att hjälpa de nya ledarna som fått jobb via kommunen. Detta för att de "nya" snabbt skall komma in och lära sig mer på djupet hur friidrotten går till.

Kollot är öppet oavsett väder, så klä era barn efter det!

VÄLKOMNA!Md dsc 0008  2
Md st ende rs  2
Md kotteskubbet 1
Kotteskubbet ingår i Två Sjöar Runt
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub